Dijital Pazarlama

Seo Nedir

Seo Nedir? Neden Önemlidir?

Merhabalar, dijitalseverler. İlk konunun Seo üzerine olmasının doğru bir karar olacağını düşünerek adımımı attım.  Artık ortamlarda Seo muhabbeti geçtiği zaman siz de bilginizi ortaya koyabileceksiniz. Öncelikle Seonun ne olduğu ile başlayalım.

Search Engine Optimization olan açılımının Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevrilebilir. En yalın hâliyle Seo arama motorlarında en üst sıralara çıkma, ziyaretçi sayısını artırma ve dönüşüm oranını yükseltme çalışmalarının bütününe denir. Dijital çağda varlığını ortaya koymak isteyen markalar, işletmeler ve farklı oluşumlar SEO çalışmaları ile istedikleri sonuca ulaşabilirler. Bir miktar tanıtımından sonra SEO’nun ne olduğuna bir de örnekle bakalım.

Diyelim ki; bir işletmeniz var ve bu işletme ayakkabı üzerine satış gerçekleştiriyor. Hatta daha niş bir hâle getirelim ve kadın topuklu ayakkabı üretimi gerçekleştiriyor diyelim. İşletme sahibi olarak sizin isteğiniz kullanıcılar topuklu ayakkabı yazdığında veya kadın topuklu ayakkabı yazdığında karşılarına ilk sizin websiteniz çıkması ve satış yapma ihtimalinizin artması. İşte o noktada SEO gözlüklerini çıkarıp pelerinini takarak imdadınıza yetişiyor. Hemen sitenizde SEO çalışmaları yaparak kullanıcılar ayakkabı yazdığında ilk sayfada sizin işletmenizi görmesini ve tıklamasını sağlayabilirsiniz.  Hemen şeklinde konuşmam yanıltmasın bir siteye SEO yapmak oldukça meşakkatli ve uzun bir süreç olabilir. Kimi zaman 6 ayda etkisini gösterse de 1 yıllık bir sürecin sonunda SEO çalışmalarının meyveleri toplanabilir. Pekii SEO ile ilgili sorulara daha yakından bakmak ister misiniz?